Ρένα Βλαχοπούλου: Η… μεταγραφή από την ΑΕΚ στον Παναθηναϊκό

Συνυφασμένη με το ποδόσφαιρο ήταν η ερωτική ζωή που απολάμβανε η Ρένα Βλαχοπούλου τα πρώτα της χρόνια στην Αθήνα, όταν πια είχε εγκαταλείψει την Κέρκυρα.

Στις 23 Φεβρουαρίου 1943, η σπουδαία ηθοποιός και τραγουδίστρια πήρε… μεταγραφή από την ΑΕΚ στον Παναθηναϊκό, για να χρησιμοποιήσουμε και μία αθλητική ορολογία.

Ο πρώτος έρωτας της Ρένας Βλαχοπούλου ήταν ο Κώστας Βασιλείου, ο πρώτος Κύπριος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ΑΕΚ, τη φανέλα της οποίας φόρεσε από το 1936 μέχρι το 1945.

Ένα καλοκαιρινό βράδυ του 1938, ο άσος από τη Λεμεσό επισκέφθηκε το ζαχαροπλαστείο που εμφανιζόταν η νεαρή στη Σπιανάδα και γοητεύτηκε από την παρουσία της.

Η έλξη αποδείχθηκε αμοιβαία, με συνέπεια ο επαγγελματίας φωτογράφος-ποδοσφαιριστής και η τραγουδίστρια να συγκατοικήσουν στην Αθήνα, προτού παντρευτούν το καλοκαίρι του 1939, παρουσία λίγων φίλων.

Η Ρένα ήταν ευτυχισμένη, ώσπου τον Νοέμβριο του 1940 έμαθε το τραγικό μαντάτο: οι γονείς της είχαν σκοτωθεί από βομβαρδισμούς των Ιταλών στην Κέρκυρα.

Το ίδιο βράδυ βγήκε να ερμηνεύσει ένα τραγούδι στο μουσικό θέατρο που εμφανιζόταν, αλλά πολύ γρήγορα θα καταρρεύσει από το σοκ και τη στεναχώρια.

Ρένα Βλαχοπούλου: Η... μεταγραφή από την ΑΕΚ στον ΠαναθηναϊκόΟ γάμος της νεαρής Βλαχοπούλου με τον Βασιλείου διήρκησε τέσσερα χρόνια, ώσπου τον Φεβρουάριο του 1943 εκείνη αποφασίζει να σβήσει το «κιτρινόμαυρο» χρώμα από την καρδιά της και να τη βάψει «πράσινη».

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δημοσιεύματα της εποχής για την προσωπική ζωή της Ρένας Βλαχοπούλου, σε μία περίοδο που η πείνα και οι στερήσεις από τη γερμανική Κατοχή έχουν γονατίσει τους κατοίκους της Αθήνας.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Τύπος της εποχής ανέφερε ότι η μετέπειτα πασίγνωστη ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου είχε πέσει θύμα απαγωγής!

Ας αφηγηθεί, όμως, η εφημερίδα «Ακρόπολις» τα γεγονότα (σ.σ. στη δημοτική γλώσσα): «Ένα ειδύλλιο που κατέληξε σε απαγωγή, απασχολεί εδώ και μέρες τους θεατρικούς κύκλους.

Η γνωστή καλλιτέχνις του τραγουδιού της ελαφράς σκηνής κ. Ρένα Βλαχοπούλου, η οποία εργάζεται στα θέατρα «Πάνθεον» και «Παπαϊωάννου», εξαφανίστηκε πριν από μερικές ημέρες, ειδοποιώντας αρχικά ότι ήταν υποχρεωμένη να απουσιάσει γιατί ήταν ασθενής.

Προς στιγμήν, η αιτιολογία της και μολονότι οι πιο καλά πληροφορημένοι άλλα υποστήριζαν, έγινε πιστευτή.

Έξαλλος, όμως, την επόμενη ημέρα από την ειδοποίησή της κατέφθασε στα προαναφερθέντα θέατρα ο σύζυγος της άφαντης κ. Βασιλείου, γνωστός ποδοσφαιριστής, από τους καλύτερους κυνηγούς και συγκεκριμένα ο έξω δεξιά της ΑΕΚ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η κ. Βλαχοπούλου είχε παντρευτεί τον κ. Βασιλείου, έπειτα από σφοδρό έρωτα προ τετραετίας.

Και είναι βέβαιο ακόμη ότι από καιρό συνέβαιναν μεταξύ των δύο ερωτευμένων επεισόδια και παρεξηγήσεις, ωστόσο δεν φαινόταν ότι θα κατέληγαν σε αυτό που έχει συμβεί.

Πράγματι, από τις βεβαιώσεις και τις ανακρίσεις του απαρηγόρητου συζύγου, ο οποίος απειλεί να υποβάλλει και μήνυση για μοιχεία, η άφαντη υπάκουσε σε νέες υποδείξεις της καρδιάς της, ακολουθώντας έναν νεαρό γιο αποθανόντος τραπεζίτη, που εδώ και καιρό φέρεται ως ο πιο φανατικός θαυμαστής της κ. Ρένας Βλαχοπούλου».

Ο «γιος του αποθανόντος τραπεζίτη» δεν ήταν άλλος από τον Γιάννη Κωστόπουλο, τότε γενικό αρχηγό του Παναθηναϊκού, έναν γοητευτικό και ευκατάστατο μπον βιβέρ της εποχής.

Η καλλιτεχνική στήλη της εφημερίδας «Βραδυνή» έγραψε: «Με ιδιαίτερην συγκίνησιν επληροφορήθησαν οι θεατρικοί κύκλοι την εξαφάνισιν γνωστοτάτης ντιζέζ η οποία κατέκτησε τελευταίως το αθηναϊκόν κοινόν με τα ρυθμικά της τραγούδια και η οποία επανεμφανίσθη χθες από σκηνής μετά τριήμερον απουσίαν.

Λέγεται ότι η «βασίλισσα της τζαζ» απήχθη από τον νεαρόν υιόν αποθανόντος τραπεζίτου ο οποίος υπήρξε και εις εκ των ιδρυτών του Φαληρικού Ιπποδρόμου».

Πράγματι, η Ρένα Βλαχοπούλου παντρεύτηκε το στέλεχος του «τριφυλλιού» και πέρασε μαζί του τρία χρόνια.

Εν τέλει, ο δεσμός της ηθοποιού με τον Κωστόπουλο είχε το ίδιο απότομο τέλος με τον προηγούμενο (σ.σ. Κώστας Βασιλείου), αφού αποφάσισε να τον χωρίσει ενώ βρισκόταν σε περιοδεία στη Μέση Ανατολή.

Όπως αποκάλυψε αρκετά χρόνια αργότερα η Βλαχοπούλου, η απόφασή της να έρθει στην Αθήνα και να παντρευτεί με τον Βασιλείου ήταν απλά ένα μονοπάτι για μία μεγάλη ζωή. Υπάρχει κάποιος που να αμφισβητεί ότι πέτυχε τον στόχο της;

 

Πηγή: Sport-Retro.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ